
Akevitt året rundt : smaksguide, historie, drinker, mat
Espen SmithSmith, Espen · Bok · Bokmål · utgitt 2018 · Kokebøker
Ledig
- Automatlager: 2 av 2 ledig
Logg inn for flere valg
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*001267062 *00520230609162826.0 *007ta *008180528s2018 no a e 00 0 nob *00903601nam a2200445 c 4500 *019 $bl *020 $a9788282116138$qib.$cNkr 379.00 *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999920559389702201 *035 $a(NO-LaBS)11466626(bibid) *035 $a(NO-OsBAS)150295449 *040 $aNO-OsBAS$bnob$dNO-OsNB$ekatreg *08204$a641.2550948$qNO-OsBAS$223/nor *1001 $aSmith, Espen$d1962-$0(NO-TrBIB)6036394$4aut$_13366000 *24510$aAkevitt året rundt :$bsmaksguide, historie, drinker, mat$cEspen Smith *250 $a[Utvidet og oppdatert utg.] *260 $aOslo$bVega forl.$c2018 *300 $a314 s.$bkol. ill.$c23 cm *336 $atext$btxt$2rdacontent *337 $aunmediated$bn$2rdamedia *338 $avolume$bnc$2rdacarrier *500 $a1. utg. 2015 med tittel: Akevitt : en guide fra Aalborg til Ægir *520 $aEspen Smith er en av landets ledende eksperter på brennevin, med en spesiell forkjærlighet for akevitt. Han er opptatt av at Norges nasjonalbrennevin er et utmerket helårsdrikke som ikke trenger å gjemmes bort så fort julen er over. Akevitten er nemlig et variert og komplekst brennevin, egnet til ulike typer mat, som smakstilsetning og avec. I denne praktiske guiden vektlegger forfatteren nettopp akevittens allsidighet, ikke minst som innslag i matretter og drinker. I samarbeid med et knippe etablerte restauranter og barkeepere fra ulike deler av landet presenterer han inspirerende oppskrifter og nye bruksområder som lar de gylne dråpene komme til sin rett. I tillegg gir boken en nær fullstendig og oppdatert oversikt over alle akevitter som er tilgjengelig på det norske markedet, komplett med smaksvurderinger, poengscore, matanbefalinger, historikk og kuriosa. Akevittmarkedet er i bevegelse, og store som små produsenter lanserer stadig nye varianter, gjerne modnet på utradisjonelle eikefat og med bruk av spennende krydder. Leseren får også en innføring i hvordan man blir en akevittsmaker, hvordan man kan smaksette sitt eget brennevin samt råd om valg av glass, lagring og servering. Boken er en utvidet og oppdatert utgave av Akevitt: en guide fra Aalborg til Ægir fra 2015. *533 $aElektronisk reproduksjon$b[Norge]$cNasjonalbiblioteket Digital$d2020-05-12 *650 7$aAkevitt$0(NO-TrBIB)HUME17846$2humord$_187911100 *650 7$aAkevitt$2bokbas$9nno$_188375100 *650 7$aAkevitt$2bokbas$9nob$_188375200 *651 7$aNorden$2bokbas$9nno$_206718800 *651 7$aNorden$2norbok$_185931500 *653 0$adrikke$ahistorie$aakevittsmaker$amatoppskrifter$_52852800 *655 7$aKokebøker$0(uri)https://id.nb.no/vocabulary/ntsf/150$2ntsf$_204696600 *7400 $aAkevitt : en guide fra Aalborg til Ægir *85641$3Fulltekst$uhttps://urn.nb.no/URN:NBN:no-nb_digibok_2020051248032$yNettbiblioteket$zDigital representasjon *85641$amedia.boknett.no$3Miniatyrbilde$uhttps://media.boknett.no/objects/49/54/150295449/productimage_OS_4cce05d980ccea2d5fd1a15ef06cbbd3e81848bf.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg *85641$amedia.boknett.no$3Omslagsbilde$uhttps://media.boknett.no/objects/49/54/150295449/productimage_ORG_3eef95e36b850fdeeb19539c915c1c7a1733909f.jpg$nBokbasen, Oslo$qimage/jpeg *85642$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/content/?isbn=9788282116138 *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/large/8/3/9788282116138.jpg$qimage/jpeg *85642$3Omslagsbilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/small/8/3/9788282116138.jpg$qimage/jpeg *85642$3Originalt bilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/original/8/3/9788282116138.jpg$qimage/jpeg *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999919973095002202$b2021-11-14T20:06:05Z$z999919973095002202 ^