
Husdyrene : fundamentet i norsk matproduksjon
Christian Anton Smedshaug (red.)Smedshaug, Christian Anton · Bok · Bokmål · utgitt 2025
Ledig
- Automatlager: 1 av 1 ledig
Logg inn for flere valg
Henter eksemplarliste...
Fakta
Laster innhold...
Kopiér til utklippstavle
*0012791018 *00520250905081655.0 *007ta *008250618s2025 no e 0 nob *00903028cam a2200397 c 4500 *019 $bl *020 $a9788282657921$qinnbundet *035 $a(EXLNZ-47BIBSYS_NETWORK)999922802496302201 *035 $a(NO-LaBS)51738496(bibid) *035 $a(NO-OsBA)2728709 *035 $aoai:bibbi.bs.no:2728709 *040 $aNO-OsBA$bnob$erda$dNO-OsNB *08204$a636$223/nor/20250820$qNO-OsBAS *1001 $aSmedshaug, Christian Anton$d1969-$0(NO-TrBIB)90764259$4edt$_11670500 *24010$aHusdyrene$_392891300 *24510$aHusdyrene :$bfundamentet i norsk matproduksjon$cChristian Anton Smedshaug (red.) *250 $a1. utgave *264 1$aOslo$bDreyers forlag$c2025 *300 $a213 sider$billustrasjoner i farger *336 $atekst$0http://rdaregistry.info/termList/RDAContentType/1020$2rdaco *337 $auformidlet$0http://rdaregistry.info/termList/RDAMediaType/1007$2rdamt *338 $abind$0http://rdaregistry.info/termList/RDACarrierType/1049$2rdact *520 $aNorsk jordbruk er mangesidig med aktivitet fra Finnmark på over 70º nord, til Lista i sør. Over hele landet gror det gras som bare kan utnyttes av drøvtyggende husdyr, mens kornproduksjonen er konsentrert i de beste dyrkingsområdene knyttet til fylkene rundt Viken, i Mjøsregionen, og rundt Trondheimsfjorden. Grasområdene og mye av kornproduksjon kan i et moderne samfunn bare utnyttes av husdyr som foredler plantene til kjøtt, melk og egg. Våre ulike husdyrarter er derfor en forutsetning for produksjon og verdiskaping over hele landet.Denne boka gir bakgrunn for hvorfor det norske jordbruket er så husdyrdominert og hvorfor norsk selvforsyning er så mye høyere på animalske enn på vegetabilske produkter. Her klargjøres husdyrproduktenes rolle i kostholdet, samtidig som mulig alternativer til husdyrprotein diskuteres. Det redegjøres for miljøeffekter og global og nasjonal ressurstilgang for husdyrholdet. Praksis og utvikling i norsk dyrevelferd forklares og et etisk grunnlag for dyreholdet begrunnes i egne kapitler. Boken er alt i alt en helhetlig beskrivelse av den ressursmessige og praktiske logikken bak norsk husdyrhold. *65007$aHusdyrhald$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/8237$2neo$9nno$_392891400 *65007$aHusdyrhold$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/8237$2neo$9nob$_392891500 *65007$aLandbruk$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/3233$2neo$_392891600 *65007$aMatproduksjon$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/2565$2neo$9nno$_392891700 *65007$aMatproduksjon$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/2565$2neo$9nob$_392891800 *651 7$aNoreg$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/8601$2neo$9nno$_391333700 *651 7$aNorge$0https://id.nb.no/vocabulary/neo/8601$2neo$9nob$_391472000 *7001 $aSmedshaug, Christian Anton$d1969-$0(NO-TrBIB)90764259$4edt$_11670500 *758 $iVerksid:$aHusdyrene$0eab4bcd3-d913-4bbe-b529-6ddbc8957f7f$2NO-OsBA *85642$3Forlagets beskrivelse (lang)$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/content/?isbn=9788282657921 *85642$3Originalt bilde$uhttps://contents.bibs.aws.unit.no/files/images/original/1/2/9788282657921.jpg$qimage/jpeg *913 $aNorbok$bNB *999 $aoai:nb.bibsys.no:999920644149902202$b2025-08-26T00:06:26Z$z999920644149902202 ^